Een warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht, de bodem of het grondwater – ook in de winter. Met deze warmte wordt jouw woning en water op aangename temperaturen gebracht. De warmtepomp bespaart op gas en draagt bij aan een CO2-neutraal Nederland. Je vermindert je CO₂-uitstoot met maar liefst 40-60%. Benieuwd hoe een warmtepomp precies werkt? Klik dan op de video hieronder.


 
De keuze betreft een warmtepomp van Atag bestaat uit hybride waterpompen of all-electric waterpompen:

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met een (bestaande of nieuwe) CV-ketel. De ketel springt alleen bij op koude dagen waardoor het gasgebruik al snel vermindert. In sommige situaties zijn er woningen waarbij het gasverbruik kan teruglopen met zo’n 70%!

Een hybride systeem is geschikt voor bestaande woningen. Woonhuis-isolatie draagt wel bij aan een goede werking ervan.

All-electric warmtepomp

Een all-electric warmtepomp werkt volledig aardgas loos en maakt gebruik van elektriciteit. Deze oplossing werkt ook goed samen met bijvoorbeeld zonne-energie en windenergie. All-electric verwarmen kan vrijwel alleen in nieuwbouw- of zeer goed geïsoleerde woningen.

‘Op een duurzame manier je huis verwarmen. Hoe kunnen wij u helpen?’

Atag Energion Compact (All electric) 7 kW

Bij deze woning, die nieuw gebouwd is in 2015, hing tot een half jaar geleden een gasgestookte cv-ketel. Wij hebben de woning volledig van het gas afgekoppeld. In combinatie met PV panelen draait deze installatie nu op een duurzame manier.

Atag Hybrid Zone 7kW

Bij dit project ging het om een gerenoveerde woning waarbij een hybride oplossing is toegepast. De woning was enige tijd geleden al voorzien van PV panelen door ons. Nu de cv-ketel ook op leeftijd kwam is er gelijk een hybride systeem toegepast.

Atag Energion Compact (All electric) 7 kW

Deze woonboerderij is volledig gerenoveerd en daarbij zijn geen halve maatregelen genomen. Aan de hand van een warmte-verliesberekening was de uitkomst dat deze woning de juiste isolatiewaarde behaalt om de woning volledig gasloos te maken.

Kosten en subsidies

De hoogte van de kosten om een warmtepomp te installeren, hangt af van enkele factoren. Denk bijvoorbeeld aan het soort warmtepomp, de isolatie van jouw woning en de hoogte van de subsidie. Wordt het een all-electric of een hybride variant? En bij de laatste variant kun je wellicht gebruik maken van je huidige CV-ketel. Wij adviseren u daar graag over.

Terugverdientijd

De installatie van een warmtepomp is een forse investering. Na verloop van tijd verdien je deze investering terug en na enkele jaren maak je zelfs winst: de kosten van het gas verlagen/verdwijnen en de waarde van jouw woning verhoogt. Nieuwsgierig naar jouw situatie? Laat ons het voor je uitrekenen!

ISDE subsidie aanvragen?

Alle ATAG warmtepompen komen in aanmerking voor ISDE subsidie. De hoogte van deze subsidie hangt af van het soort apparaat en het vermogen. Door de regel genomen varieert deze subsidie ergens tussen de €2000 en €4000.