Een warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht, de bodem of het grondwater – ook in de winter. Met deze warmte wordt jouw woning en water op aangename temperaturen gebracht. De warmtepomp bespaart op gas en draagt bij aan een CO2-neutraal Nederland. Je vermindert je CO₂-uitstoot met maar liefst 40-60%. Benieuwd hoe een warmtepomp precies werkt? Klik dan op de video hieronder.


 
De keuze betreft een warmtepomp van Atag bestaat uit hybride waterpompen of all-electric waterpompen:

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met een (bestaande of nieuwe) CV-ketel. De ketel springt alleen bij op koude dagen waardoor het gasgebruik al snel vermindert. In sommige situaties zijn er woningen waarbij het gasverbruik kan teruglopen met zo’n 70%!

Een hybride systeem is geschikt voor bestaande woningen. Woonhuis-isolatie draagt wel bij aan een goede werking ervan.

All-electric warmtepomp

Een all-electric warmtepomp werkt volledig aardgas loos en maakt gebruik van elektriciteit. Deze oplossing werkt ook goed samen met bijvoorbeeld zonne-energie en windenergie. All-electric verwarmen kan vrijwel alleen in nieuwbouw- of zeer goed geïsoleerde woningen.

‘Op een duurzame manier je huis verwarmen. Hoe kunnen wij u helpen?’

Atag Energion M Compact (All electric)

Bij deze woning, die nieuw gebouwd is in 2015, hing tot een half jaar geleden een gasgestookte cv-ketel. Wij hebben de woning volledig van het gas afgekoppeld. In combinatie met PV panelen draait deze installatie nu op een zeer duurzame manier. Deze all-electric warmtepomp is relatief compact en zorgt voor meer dan voldoende comfort.

Atag Hybrid Zone ( +ATAG I36ECZ)

Deze onlangs volledig gerenoveerd woning is aangepakt van a tot z. Daarbij is er gekozen voor een hybride combinatie met vloerverwarming door de volledige woning. Deze energiezuinige maatregelen zorgen voor een maximaal wooncomfort.

Atag Energion M (All electric)

Deze woonboerderij in Brummen is verbouwd en daarbij zijn hooguit een paar bestaande gevelstenen blijven staan. Er is ontzettend veel werk verzet en wij hebben de volledige woning mogen voorzien van vloerverwarming. Daarbij is deze boerderij ook nog eens volledig van het gas afgekoppeld.

Atag Energion M (All electric)

Deze woning, gebouwd in 1997 is volledig losgekoppeld van het gas. De complete woning beschikt over vloerverwarming en is voldoende (na)geïsoleerd. Hierdoor kan met relatief lage temperaturen het gehele jaar door een behaaglijke binnentemperatuur behaald worden. De warmtepomp voorziet daarnaast ook in de tapwatervoorziening.

Atag Hybrid Zone (+ ATAG I36ECZ)

De woningeigenaren wilden verbouwen aan de achterzijde van hun woning. Daarbij is de bestaande vloerverwarming uitgebreid en werd het ook tijd om de cv-ketel te vernieuwen. Er is een mooie compacte hybride warmtepomp geplaatst die afgestemd is op de benodigde capaciteit van de woning.

Atag Hybrid Zone (+ ATAG I36ECZ)

Bij dit project ging het om een gerenoveerde woning waarbij een hybride oplossing is toegepast. De woning was enige tijd geleden door ons voorzien van PV panelen. Ook heeft de woning volledige vloerverwarming als hoofdverwarming op de benedenverdieping. Toen de cv-ketel aan vervanging toe was, is er direct een hybride systeem toegepast.

Atag Energion M Compact (All electric)

Deze woonboerderij is volledig gerenoveerd en daarbij zijn geen halve maatregelen genomen. Aan de hand van een transmissieberekening was de uitkomst dat deze woning de juiste isolatiewaarde behaalt om de woning volledig van het gas af te halen. Deze warmtepomp is later afgewerkt met een strakke maatwerkkast.

Kosten en subsidies

De hoogte van de kosten om een warmtepomp te installeren, hangt af van enkele factoren. Denk bijvoorbeeld aan het soort warmtepomp, de isolatie van jouw woning en de hoogte van de subsidie. Wordt het een all-electric of een hybride variant? En bij de laatste variant kun je wellicht gebruik maken van je huidige CV-ketel. Wij adviseren u daar graag over.

Terugverdientijd

De installatie van een warmtepomp is een forse investering. Na verloop van tijd verdien je deze investering terug en na enkele jaren maak je zelfs winst: de kosten van het gas verlagen/verdwijnen en de waarde van jouw woning verhoogt. Nieuwsgierig naar jouw situatie? Laat ons het voor je uitrekenen!

ISDE subsidie aanvragen?

Alle ATAG warmtepompen komen in aanmerking voor ISDE subsidie. De hoogte van deze subsidie hangt af van het soort apparaat en het vermogen. Door de regel genomen varieert deze subsidie ergens tussen de €2000 en €4000.