Een cv-installatie, het afgiftesysteem achter uw warmtebron

Bij nieuwbouw, verbouw of totale renovatie is het belangrijk dat u goed geadviseerd wordt over de manier waarop u uw huis wil gaan verwarmen. Voorheen werd dat vrijwel altijd gedaan met radiatoren. De cv-ketel is het hart van uw centrale verwarmingsinstallatie, die zorgt voor warm water door dit afgiftesysteem.

De centrale verwarming (CV) installatie bestaat uit verschillende onderdelen die er samen voor zorgen dat de temperatuur in een huis geregeld kan worden. Het systeem is gesloten, dit betekent dat hetzelfde water steeds hergebruikt wordt voor de verwarming van een woning. Door in feite warm water door het huis rond te pompen, kunnen deze ruimtes middels radiatoren of vloerverwarming verwarmd worden.

Tegenwoordig ziet u vaker een combinatie van zowel vloerverwarming als radiatoren in een woning. Bij totale renovatie wordt er hedendaags veel overgegaan naar vloerverwarming als hoofdverwarming. Bij een woning met een goede isolatiewaarde is hier namelijk met veel minder energie, hetzelfde of zelfs meer comfort te behalen. Wij zijn altijd bereidt mee te denken en nemen uw installatie onder handen, waardoor u het beste rendement en comfort in huis haalt.

Slief Loenen is gespecialiseerd in centrale verwarming

Het kiezen van een warmteoplossing dat is niet altijd gemakkelijk, omdat comfort voor iedereen anders is. Wij zijn het eerste aanspreekpunt die advies op maat kan geven ten aanzien van uw woonsituatie. Iedere situatie is verschillend en dat maakt het voor ons een mooie uitdaging.

Bent u overtuigd of slechts nieuwsgierig naar wat de kosten van een nieuwe cv-ketel zijn, of bent u van plan om vloerverwarming of andere radiatoren te nemen? neem dan contact op met ons. Wij zijn u graag van dienst.

Maak een afspraak