Op tal van manieren is onze branche bezig met de weg naar een duurzamere toekomst. Een van onze voornaamste werkzaamheden daarbij is het plaatsen van zonnepanelen.

Zonnepanelen

Op dit moment is het plaatsen van zonnepanelen iets wat je overal om je heen ziet gebeuren. En dat is niet voor niets. Toch is het aan te raden om je goed te laten adviseren. Je hebt misschien de nodige vragen voordat je besluit om te kiezen voor energie van de zon. Hieronder zullen we het een en ander zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen, zodat je goed voorbereid bent! JA-Solar-JAM60Sxx-half-cell-ABw500h720

Wat zijn zonnepanelen?

Dit is een vraag die wij regelmatig krijgen. Een zonnepaneel is in de basis een product wat zonlicht opvangt en omzet in energie. Deze energie wordt ook elektriciteit genoemd. zodra er licht op een zonnecel valt ontstaat er elektrische spanning tussen twee lagen van de zonnecel. Deze spanning wordt opgevangen en naar een omvormer gestuurd. Dit kastje, de omvormer, maakt er bruikbare energie van die wordt doorgestuurd naar de meterkast. Dit is een prachtig voorbeeld van duurzaam opgewekte energie.

Hoeveel panelen heb ik nodig?

De hoeveelheid zonnepanelen die je nodig hebt, verschilt per huishouden. Dit is heel afhankelijk van het stroomverbruik dat je hebt en de hoeveelheid panelen die je (op je dak) kwijt kunt.

Laten we een simpel voorbeeld nemen. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt ongeveer 3.005 kWh per jaar. Daarbij geldt natuurlijk: hoe meer personen, hoe hoger het stroomverbruik. Maar simpel gerekend kun je dit verbruik dus dekken met 10 zonnepanelen. Deze wekken namelijk samen rond de 3000 kWh per jaar op. Genoeg om qua opbrengst dus flink op je energierekening te besparen!

Wil je dit snel en gemakkelijk voor je eigen situatie uitzoeken? Lees dan even verder! Onderaan de pagina staat namelijk een handige adviesmodule waarmee je in een paar stappen een gratis advies en legplan ontvangt over de mogelijkheden van zonnepanelen. Na het invullen van enkele gegevens gaat deze module aan het werk en krijgt u binnen één werkdag een advies op maat. Indien nodig kan deze natuurlijk nog worden aangepast, uw wensen staan centraal.

De juiste keuze!

Zonne-energie heeft de toekomst. Tegenwoordig zijn de kosten van het complete systeem namelijk al dusdanig aantrekkelijk geworden, dat de terugverdientijd van het systeem gemiddeld tussen de 5 en 7 jaar ligt.

Nu het moment om in te stappen. Dat komt doordat de salderingsregeling wordt afgebouwd. Je mag vanaf 2023 steeds minder zonnestroom ‘terugleveren’ aan het net en aftrekken van je energierekening. Volgens onafhankelijk onderzoeksinstituut TNO doe je er dus langer over om je panelen terug te verdienen als je ze later aanschaft. Hoe eerder je zonnepanelen neemt, hoe hoger je rendement is!

Wij zijn al heel wat jaren bezig met het plaatsen van zonnepanelen en beschikken over jongens met de juiste vakkennis. Voor meer informatie over zonnepanelen bent u vrij om contact met ons op te nemen via ons contactformulier,  de mail of telefonisch. bus.slief

De adviesmodule zonnepanelen

Adviesmodule Installatiebedrijf Slief Loenen

Klik op bovenstaande link als u vrijblijvend een advies wil ontvangen over de mogelijkheden. Onze adviesmodule herkent niet alleen het dak van uw woning qua afmeting, hellingshoek en oriëntatie. De module weet ook welke instraling en schaduwverliezen hierbij passen. Hierbij neemt de module ook eventuele schaduwobjecten mee zoals bomen, andere gebouwen etc.

De volgende zaken staan vermeld in het advies: foto van uw pand met een legplan van de zonnepanelen, de te verwachten investering, hoeveel kWh en de hoeveelheid geld die u kunt besparen.

Maak een afspraak