Een warmtepompboiler zorgt op een duurzame manier voor warm water in je woning. Zo kun je langdurig gebruik maken van de badkamer met minimaal elektriciteitsverbruik, omdat de ingebouwde warmtepomp gebruik maakt van de aanwezige buiten- en /of binnenlucht om een comfortabele hoeveelheid water te verwarmen.
Wat is een warmtepompboiler?
Een warmtepompboiler kun je vergelijken met een elektrische boiler; het ‘maakt’ warm water. Het grote verschil is dat de warmtepompboiler over een ingebouwde warmtepomp en een voorraadvat van 100 tot zelfs 250 liter beschikt. Deze hoeveelheid warm water is voldoende voor gezinnen van 2 tot 5 personen. In tegenstelling tot een elektrische boiler is er zelfs een ISDE subsidie voor aan te vragen van €500,-
De warmtepompboiler gebruikt zo weinig mogelijk elektriciteit, omdat de warmte wordt opgewekt door de aanwezige buiten- en /of binnenlucht. Dit maakt een warmtepompboiler tot een energiezuinig product, aangezien het water wordt verwarmd op een duurzame manier.
Hoe werkt een warmtepompboiler?
De ingebouwde warmtepomp haalt warmte uit de buiten- en binnenlucht om water te verwarmen. Dit water wordt vervolgens opgeslagen in het boilervat met een inhoud van 100 tot 250 liter.
Net zoals een warmtepomp is een warmtepompboiler uitgerust met een koelvloeistof die bij lage temperaturen kookt. Tijdens het kookproces treedt gasvorming op. De compressor perst dit gas samen waardoor de temperatuur stijgt. Deze temperatuurstijging geeft warmte af aan het aanwezige water in de boiler.
Het ATAG assortiment bestaat uit 2 modellen: De Energion Lydos Hybrid en Energion Nuos Plus.
Deze modellen bestaan in totaal uit 5 typen, variërend in grootte van 100-250L en zijn geschikt voor gezinnen van 2 tot 5 personen.